CategoriesДомашни рецепти

Чеснова разядка с лапад и тахан

Приготвяне:
10 мин.

Готвене: 15 мин.

Общо: 25 мин.

Порции: 2 бр.

Необходими съставки

  • слънчогледови семки –
  • 1/2 ч.ч., белени сурови
  • пресен чесън – 1 – 2 стръка, перца
  • левурда – 3 – 4 листа (пожелание)
  • магданоз – 1/2 връзка
  • слънчогледов тахан – 2 с.л.
  • листа лапад – 12 – 15 бр.
  • черен пипер – 1 щипка смлян
  • хималайска сол – 1/2
  • ч.л. на вкус, фина
  • вода

Начин на приготвяне

Накисваме слънчогледовите семки за половин час в 1 ч.ч. изворна вода, като преди това сме ги измили.

Докато семките се събуждат, в нутрибулет или блендер с голяма мощност сипваме съставките: чесновите перца, левурдата и магданоза, нарязани на ситно. Добавяме и попарения нарязан лопуш / лапад, прясно набран преди това от градината.

Сипваме слънчогледовия тахан, черния пипер и овкусяваме с хималайската сол – на вкус.

Прибавяме към блендера вече набъбналите отцедени слънчогледови семки, разбъркваме и добавяме малко вода – колкото да се улесни процесът на смилане, но не и да става твърде воднисто.

Количеството вода е относително във всеки случай, затова не може конкретно да се уточни.

Смиламе хубаво, като спираме блендера за почивки 2-3 пъти. Готово!

Сипваме разядката в купичка или дълбока чиния и сервираме с хлебчета, крекери, питка, салати, паста, към пържени тиквички и др.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *