CategoriesДомашни рецепти

Кьопоолу със сусамов тахан

Приготвяне:
120  мин.

Готвене: 120 мин.

Общо: 240 мин.

Необходими съставки

  • чушки – 1.5 кг зелени
  • чушки – 1.5 кг червени
  • патладжани – 10 бр.
  • захар – 1 ч.ч. непълна
  • оцет – 1 ч.ч. непълна
  • олио – 2 ч.ч.
  • сол – на вкус
  • чесън – 3 – 4 скилидки
  • синап – 3 – 4 семена
  • анасон – 3 семена
  • индийско орехче – 1
  • щипка
  • канела – 1 щипка
  • карамфил – 1 щипка
  • горчица – 5 с.л.
  • сусамов тахан – 4 с.л. и
  • горчица
  • соев сос – 1 с.л.

Начин на приготвяне

Смилате изпечените чушки и патладжани, овкусявате със захарта, оцета, солта и варите до сгъстяване.

След това добавяте олиото. Постоянно разбърквате с дървена лъжица.

Овкусявате с чесъна и другите подправки. Сваляте от котлона и добавяте горчицата, тахана и соевия сос.

Връщате на котлона още 5 мин, като бъркате непрекъснато кьопоолуто.

Ако решите, може да сложите в буркани сместа и да стерилизирате кьопоолуто с тахан 10 мин.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *