Приготвяне:
120 мин.
Готвене: 120 мин.
Общо: 240 мин.
Необходими съставки
- чушки – 1.5 кг зелени
- чушки – 1.5 кг червени
- патладжани – 10 бр.
- захар – 1 ч.ч. непълна
- оцет – 1 ч.ч. непълна
- олио – 2 ч.ч.
- сол – на вкус
- чесън – 3 – 4 скилидки
- синап – 3 – 4 семена
- анасон – 3 семена
- индийско орехче – 1
- щипка
- канела – 1 щипка
- карамфил – 1 щипка
- горчица – 5 с.л.
- сусамов тахан – 4 с.л. и
- горчица
- соев сос – 1 с.л.
Начин на приготвяне
Смилате изпечените чушки и патладжани, овкусявате със захарта, оцета, солта и варите до сгъстяване.
След това добавяте олиото. Постоянно разбърквате с дървена лъжица.
Овкусявате с чесъна и другите подправки. Сваляте от котлона и добавяте горчицата, тахана и соевия сос.
Връщате на котлона още 5 мин, като бъркате непрекъснато кьопоолуто.
Ако решите, може да сложите в буркани сместа и да стерилизирате кьопоолуто с тахан 10 мин.