CategoriesДомашни рецепти

Риба със сусамов тахан

Приготвяне:
10 мин.

Готвене: 20 мин.

Общо: 30 мин.

Порции: 2-3 бр.

Необходими съставки

  • риба – 4 филета бяла
  • зехтин – 60 мл.
  • лук – 2 глави кромид
  • сол – 1/2 ч.л.
  • черен пипер – 1/2 ч.л.
  • сусамов тахан – 125 мл.
  • лимонов сок – 2 с.л.
  • лимони – резени
  • магданоз – 2 с л ситно нарязан

Начин на приготвяне

В тиган се запържва нарязан на дребно лукът, като се разбърква постоянно за 10 минути или докато омекне и леко покафенее.

Рибата се нарежда на един слой в намаслена огнеупорна тава. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

Сусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре.

Разпределя се върху рибните филета. Отгоре се поръсва със запърженият лук.

Пече се в предварително загрята фруна на 220 градуса за 20 минути или до готовност.

Готовите филета се поръсват със ситно нарязан магданоз. Сервира се с лимонови резени.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *