Приготвяне:
10 мин.
Готвене: 20 мин.
Общо: 30 мин.
Порции: 2-3 бр.
Необходими съставки
- риба – 4 филета бяла
- зехтин – 60 мл.
- лук – 2 глави кромид
- сол – 1/2 ч.л.
- черен пипер – 1/2 ч.л.
- сусамов тахан – 125 мл.
- лимонов сок – 2 с.л.
- лимони – резени
- магданоз – 2 с л ситно нарязан
Начин на приготвяне
В тиган се запържва нарязан на дребно лукът, като се разбърква постоянно за 10 минути или докато омекне и леко покафенее.
Рибата се нарежда на един слой в намаслена огнеупорна тава. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
Сусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре.
Разпределя се върху рибните филета. Отгоре се поръсва със запърженият лук.
Пече се в предварително загрята фруна на 220 градуса за 20 минути или до готовност.
Готовите филета се поръсват със ситно нарязан магданоз. Сервира се с лимонови резени.