CategoriesДомашни рецепти

Винени локумки

Приготвяне:
60  мин.

Готвене: 15 мин.

Общо: 75 мин.

Порции: 100 бр.

Необходими съставки

  • брашно – 5 ч.ч.
  • мас – 2 ч.ч.
  • бяло вино – 1 ч.ч.
  • орехи – 100 г
  • локум с орехи – 4 кутии
  • пудра захар – за овалване
  • ванилия – 2 бр.

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме виното и разтопената мас. Месим тесто, което да не лепи.

Оставяме в хладилника за час, след което го разточваме и режем на триъгълничета, в тях слагаме локумче и орехче. Печем на 200 градуса до розово.

Още топли овалваме в пудрата захар, смесена с ванилията.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *