CategoriesДомашни рецепти

Кекс с локум и смокиново сладко

Приготвяне:
25 мин.

Готвене: 30 мин.

Общо: 55 мин.

Порции: 8 бр.

Необходими съставки

  • яйца – 2 бр.
  • захар – 1 ч. ч.
  • вода – 1 ч. ч.
  • олио – 0. 5 ч. ч.
  • ванилия – 2 бр.
  • брашно – 2. 5 ч. ч.
  • сладко от смокини – 4 с. л.
  • сода бикарбонат – 1 ч. л.
  • ябълки – 3 бр.
  • локум със смокиня – 120 г.
  • пудра захар (за поръсване)

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и изчистваме три ябълки. След което ги нарязваме на много малки кубчета. Локума режем със същата големина.

В дълбока купа смесваме готовите нарязани ябълки, нарязания локум, разбити две яйца със захар, 2 бр. ванилия, олио, сладко от смокини и топлата вода. Разбъркваме добре след което прибавяме постепенно брашното объркано със содата.

Цялата смес се изсипва в намазана с олио тефлонова форма за кекс. Печем при леко загрята фурна на 200 градуса.

След като е готов обръщаме кекса докато е още топъл, го поръсваме с пудра захар.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *