Приготвяне:
25 мин.
Готвене: 30 мин.
Общо: 55 мин.
Порции: 8 бр.
Необходими съставки
- яйца – 2 бр.
- захар – 1 ч. ч.
- вода – 1 ч. ч.
- олио – 0. 5 ч. ч.
- ванилия – 2 бр.
- брашно – 2. 5 ч. ч.
- сладко от смокини – 4 с. л.
- сода бикарбонат – 1 ч. л.
- ябълки – 3 бр.
- локум със смокиня – 120 г.
- пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и изчистваме три ябълки. След което ги нарязваме на много малки кубчета. Локума режем със същата големина.
В дълбока купа смесваме готовите нарязани ябълки, нарязания локум, разбити две яйца със захар, 2 бр. ванилия, олио, сладко от смокини и топлата вода. Разбъркваме добре след което прибавяме постепенно брашното объркано със содата.
Цялата смес се изсипва в намазана с олио тефлонова форма за кекс. Печем при леко загрята фурна на 200 градуса.
След като е готов обръщаме кекса докато е още топъл, го поръсваме с пудра захар.