Приготвяне:
10 мин.
Готвене: 10 мин.
Общо: 20 мин.
Порции: 1 бр.
“Страхотен сос, от ръцете лично на френски готвач “
Необходими съставки
- чесън – 2 скилидки
- сусамов тахан – 4 с. л.
- вода – студена 1 – 2 с. л.
- лимонов сок – 2 с. л.
- люти чушки – зелена парченце
- сол
- магданоз
- зехтин
Начин на приготвяне
Сложете в блендера чесъна и лютата чушка, добавете тахана, лимоновия сок, водата и разбийте до еднородна смес. Ако е необходимо добавете вода, за да стане на консистенция като майонеза.
Полейте соса със зехтин и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Охладете и използвайте за гарниране на хляб, питки, зеленчуци и месо.