Готвене: 15 мин.
Общо: 30 мин.
Порции: 5 бр.
” Дюнерът ни е готов! ”
Необходими съставки
МАРИНАТАТА
- пилешки пържоли – от бут
- кисело мляко – 1
- черен пипер – 2 щ.
- червен пипер – 2 щ.
- кимион – 2 щ.
- сол – на вкус
- куркума – 2 щ.
ЗА СОСА
- кисело мляко – 4 с.л.
- майонеза – 100 г.
- сусамов тахан – 2 ч.л.
- сол – на вкус
- черен пипер
- сок от лайм – 1 ч.л.
ЗА ПЛЪНКАТА
- салата aйсберг 1 бр.
- домати – 1 бр.
- краставици – 1 бр.
- царевица – 100 г.
Начин на приготвяне
Измивате пържолите и отделяте кожата, ако има такава. След това добре овалвате с подправките в купата от всички страни и прибавяте киселото мляко, като добре овалвате също.
Оставяте 1 денонощие в хладилника, за да се мариноват добре, и печете на грил тиган или на скара.
В купа прибавяте киселото мляко и майонезата, като консистенцията трябва да бъде 3 към 1 в полза на киселото мляко, след това прибавяте сусамовия тахан, разбърквате с останалите подправки и поставяте в хладилника.
Във фурната за няколко минути поставяте арабските питки, за да ги затоплите.
Продуктите за плънката – домат, краставица и салатка, нарязваме на дребно и използваме за сглобяване на дюнера.
Готовото месо режете на ленти и върху плоските питки сглобявате дюнера, като използвате и соса на вкус.