CategoriesДомашни рецепти

Дюнер със сос от сусамов тахан

Приготвяне: 15 мин.

Готвене: 15 мин.

Общо: 30 мин.

Порции: 5 бр.

” Дюнерът ни е готов! ”

Необходими съставки

МАРИНАТАТА

  • пилешки пържоли – от бут
  • кисело мляко – 1
  • черен пипер – 2 щ.
  • червен пипер – 2 щ.
  • кимион – 2 щ.
  • сол – на вкус
  • куркума – 2 щ.

ЗА СОСА

  • кисело мляко – 4 с.л.
  • майонеза – 100 г.
  • сусамов тахан – 2 ч.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер
  • сок от лайм – 1 ч.л.

ЗА ПЛЪНКАТА

  • салата aйсберг 1 бр.
  • домати – 1 бр.
  • краставици – 1 бр.
  • царевица – 100 г.

Начин на приготвяне

Измивате пържолите и отделяте кожата, ако има такава. След това добре овалвате с подправките в купата от всички страни и прибавяте киселото мляко, като добре овалвате също.

Оставяте 1 денонощие в хладилника, за да се мариноват добре, и печете на грил тиган или на скара.

В купа прибавяте киселото мляко и майонезата, като консистенцията трябва да бъде 3 към 1 в полза на киселото мляко, след това прибавяте сусамовия тахан, разбърквате с останалите подправки и поставяте в хладилника.

Във фурната за няколко минути поставяте арабските питки, за да ги затоплите.

Продуктите за плънката – домат, краставица и салатка, нарязваме на дребно и използваме за сглобяване на дюнера.

Готовото месо режете на ленти и върху плоските питки сглобявате дюнера, като използвате и соса на вкус.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *