CategoriesДомашни рецепти

Бисквити с фъстъчен тахан

Приготвяне:
15 мин.35

Готвене: 40 мин.

Общо: 75 мин.

Порции: 8 бр.

Необходими съставки

  • масло – 100 г.
  • фъстъчен тахан
  • “Бул-тат”- 150 г.
  • кафява захар – 125 г.
  • яйца – 2 бр.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • сол – 2 щипки
  • брашно – 300 г.

Начин на приготвяне

В купа се смесват маслото, фъстъченият тахан и захарта. Аз не обичам да е прекалено сладко, така че, ако искате да Ви е по-сладко, може да добавите още 50 г захар. Сместа се разбива с миксер, до пълното хомогенизиране на съставките.

Към фъстъчено-маслената смес се прибавят содата и яйцата – едно по едно. Продължаваме да разбиваме. Когато сместа ги поеме се добавя част от брашното. Разбиваме за кратко. Спираме миксера. Добавяме останалото брашно, със солта и доразбъркваме на ръка с дървена лъжица. Получава се много меко тесто, но не слагайте повече брашно.

Бисквитите се оформят със сухи ръце. Размерът на бисквитите е по Ваш вкус.

Откъсваме с ръка парче и оформяме топче с желания размер между дланите. Оформените бисквити се нареждат на разстояние една от друга, в тава застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна на 160 градуса с вентилатор, около 20-30 минути.

След като са готови, се глазират с карамела. Приготвяме го като в затопленото мляко разтопяваме карамелените бонбони, добавяме какаото и разбъркваме добре до пълното хомогенизиране на сместа. С помощта на четка, намазваме охладените бисквити.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *