CategoriesДомашни рецепти

Разядка с патладжан и тахан

Приготвяне:
25 мин.

Готвене: 10 мин.

Общо: 35 мин.

Порции: 4 бр.

Необходими съставки

  • патладжани – 2 бр.
  • сусамов тахан – 3 с. л.
  • лед – 2 – 3 бучки
  • чесън – 1 средно голяма глава
  • лимонов сок – от 1/2
  • лимон
  • сол

Начин на приготвяне

Патладжаните се изпичат и обелват. Отстранява се и дръжката. Нарязват се на едри парчета и след това се пасират.

От бурканче със сусамов тахан се вземат три супени лъжици и се слагат в голяма купа. Към тахана се добавят сока от половин лимон и 2- 3 бучки лед.

Изчакваме 2- 3 минути да започне да се топи ледът. С помощта на телена бъркалка започваме да бъркаме.

Разбива се докато се стопи леда и сместа стане напълно бяла като майонеза. След това се изсипва пасираният патладжан в купата с разбития вече сусамов тахан.

Чесънът се обелва и се пресова, добавя се в общата купа. Посоляваме на вкус и разбъркваме. Сервираме разядката заедно с препечени филийки.

Използвани продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *